Road trip - Reisverslag uit Sydney, Australië van Job Egmond - WaarBenJij.nu Road trip - Reisverslag uit Sydney, Australië van Job Egmond - WaarBenJij.nu

Road trip

Door: Job

Blijf op de hoogte en volg Job

25 Februari 2012 | Australië, Sydney

Landgenoten,

Het heeft even geduurd maar hier weer even een update vanuit Australie! Zoals in de vorige weblog vermeld hadden we de laatste twee weken vrij van werken, een mooie kans om eens wat van Australië te zien!

Dinsdag ochtend, Valentijnsdag, hebben we onze spullen gepakt en zijn we door Bill naar het vliegveld gebracht. Het plan was om die ochtend naar Melbourne te vliegen en daar onze gekochte auto op te halen. Toen we wilde gaan inchecken bleek echter dat we op het verkeerde vliegveld stonden. Er zijn in Sydney twee vliegvelden, een voor de nationale vluchten en een voor de internationale vluchten. Omdat wij naar Melbourne vlogen waren we er gemakshalve vanuit gegaan dat we op het nationale vliegveld moesten zijn, dit bleek echter niet zo te zijn. We hadden een vlucht geboekt die naar Bali vloog met een tussenstop in Melbourne. Een internationale vlucht dus. Dit hadden wij echter niet gezien en verklaarde dus waarom wij op het verkeerde vliegveld stonden! Na snel met de taxi naar het andere vliegveld gereden te zijn zaten we alsnog op tijd in het vliegtuig!

Na aankomst in Melbourne zijn we bij bus en trein naar Monbulk, een plaatsje buiten Melbourne, gereisd om daar onze auto op te halen. De auto stond bij een Nederlandse bollenhandelaar die daar woonde. Nadat we daar een nachtje mochten slapen zijn we de volgende ochtend vertrokken naar de Grampians. Een prachtig natuurpark 250 kilometer ten westen van Melbourne. Na een mooie auto rit door dit gebergte zijn we ook onze eerste kangoeroes tegengekomen! Toen Stefan even snel een foto dacht te maken kwam er echter van links onverwacht een uit de struiken springen waardoor de gemaakte foto niet van goede kwaliteit was maar ik wel heel hard gelachen heb!

Na de Grampians hebben we nog 100 kilometer gereden naar het zuiden waar we geslapen hebben. De volgende dag zijn we richting de kust gaan rijden om de Great Ocean Road te rijden. Na onderweg nog een liftende backpacker opgepikt te hebben, hebben we het eerste gedeelte van de route gereden. Een prachtig stuk natuur met woeste kust lijnen, hoge golven en witte stranden. Na een mooie rit waren we aangekomen Appolo Bay om hier de nacht door te brengen. De volgende dag hebben we het tweede deel gereden. Onderweg nog wat slangen, Nederlanders en veel asfalt gezien en nog even snel een duik genomen.

De vrijdagnacht hebben we doorgebracht in Torquay, een dorpje wat bekend staat om de goede stranden om te surfen. Dit leek ons een mooie gelegenheid om de volgende dag een paar surflesjes te nemen. Toen we echter de volgende dag op het strand aankwamen bleek dat er nagenoeg geen golven waren! Het scheen al een week geen goed surf weer te zijn dus surfen zat er even niet in.
Toen hebben we besloten door te rijden naar Melbourne om hier te gaan stappen.

Na alle hostels in Melbourne gebeld en bezocht te hebben bleek dat deze allemaal al volgeboekt waren. Er zat niets anders op dan doorrijden naar een andere plaats. We zijn toen snel in de auto gesprongen en doorgereden naar Bendigo, een plaatsje 200 kilometer ten noorden van Melbourne. Na snel een hostel opgezocht te hebben stuitte we op het volgende probleem. De eigenaar van het hostel was erg geïnteresseerd in onze auto en gaf aan de auto wel te willen kopen nadat we Australië weer zouden verlaten. Toen hij echter wat papieren wilde zien bleek dat we een fout gemaakt hadden met de koop van de auto waardoor we al een week onverzekerd onderweg waren. Na een hoop heen en weer gebeld te hebben bleek dat het een lastig verhaal werd om onze weg te vervolgen.

Na lang wikken en wegen hebben we toch maar besloten om door te rijden. We zijn toen naar de oostkust gereden. Een rit van 700 kilometer asfalt en 9 uur rijden kwamen we aan in Merimbula. Na snel een hostel opgezocht te hebben lagen we bij te komen op ons bed toen er een backpacker binnen kwam om net als ons een nachtje in het hostel verblijven. Zoals altijd was de eerste vraag: “Where you from?” waarop hij antwoorde: “The Netherlands”. Stefan en ik keken elkaar even aan waarop de droge opmerking van Stefan volgde: “dat kom best uit!”. Het dorpje Merimbula ligt aan de kust staat eveneens bekend om der goede surfspots. Poging twee om surflessen te nemen was weer geen succes want ook hier kwamen we al snel tot de conclusie dat er geen golven waren. Zo hebben we de eerste dag maar wat aan onze stage opdrachten gedaan.

De volgende dag zijn we met ze drieën op een dolfijnen tour geweest. We vertrokken om twaalf uur ’s middags met een boot vanuit de baai om een stuk langs de kust te varen en hopelijk wat dolfijnen te zien. Na veel zon en nog veel meer water waren we na 2 uur weer terug op de plaats waarvandaan we vertrokken zonder ook maar één dolfijn gezien te hebben… De erop dag besloten we om op huis aan te gaan. Onderweg zouden we nog even snel een park bezoeken om wat kangoeroes te zien. De Nederlandse backpacker had ons verteld dat je ze hier gegarandeerd zou zien als je voor 10 uur in het park zou zijn. Zo gezegd zo gedaan, wij zaten 6 uur ’s ochtends in de auto. Toen we na 3 uur rijden in het park aankwamen was er geen kangoeroe te vinden! We snapte er niks van, ook hier al geen geluk!

Aangezien het die dag nogal warm was hebben we nog even snel een strand bezocht en zijn we daarna snel naar huis gereden om onze roadtrip af te sluiten bij ons vertrouwde Thaise restaurant. Komende week gaan we weer hard aan het werk om de bankrekening weer een beetje aan te vullen. Verder is het de bedoeling dat de stage opdrachten uitgevoerd gaan worden, ik heb wel een aardig idee wat er moet gaan gebeuren, Stefan moet heeft het nog niet helemaal helder dus daar moeten we nog wat voor verzinnen.

We hebben twee fantastische weken gehad met steeds beter wordend weer! We zijn aardig verkleurd en niet meer te onderscheiden van een doorsnee Aussie! We hebben er ondertussen al 4 weken op zitten wat betekent dat we op 1/5 zitten, de tijd gaat veel te snel! Ik ga er snel mee stoppen want we gaan zo lekker naar Sydney!

• 25 Februari 2012 - 15:48

Opa En Oma Van Schie:

Hoi Job
    We hebben je reisverslag weer gelezen en vinden het leuk om steeds weer wat van je te horen. Om zo te lezen en te zien hebben jullie ontzettend genoten van die twee weken.Je moet geen bosje tulpen voor ons meebrengen want dat vinden we te duur.
    Ingedachten zijn we steeds bij jullie.
    Hartelijke groeten van opa en oma ook de groeten aan je reisgenoot.

• 26 Februari 2012 - 02:50

Hee job, wat een gaaf avontuur zeg! Maar jammer dat je niet zo veel geluk had haha. Lukt de stage wel een beetje? of is het vooral veel vakantie? Hier is het super lekker weer, en in plaats van bruin, ben ik helemaal rood. Dus ik was al een attractie hier met mijn blonde haar, maar nu helemaal met mijn verbrande huid!
    Groetjes uit het verre Oosten ;) xx

• 26 Februari 2012 - 17:50

!neke:

Hey Job.
    Leuk weer wat te lezen en foto's te zien van jullie avontuurlijke roadtrip met riante auto ;-) En nu je bankrekening een beetje spekken zeker? Sterkte met werken en niet te vergeten je stage opdracht, want daar ging je toch voor....? Liefs Mam -x-

• 28 Februari 2012 - 16:02

Germa:

De foto met DE hoed vind ik het leukste! haha.
    Geniet er nog even van! ;)